RAW jablečný ocet


Řemeslně vyrobený ocet založený na pomalém kvašení čerstvě vylisované jablečné šťávy trvajícím více než rok. Prochází dvěma fermentačními procesy. Je nefiltrovaný, a nepasterizovaný, díky čemuž je stále živý a biologicky aktivní. V láhvi najdete přírodní ovocnou usazeninu, může vzniknout i "octová matka."

Náš ocet zakoupíte ve Rovněž jej zasíláme kurýrem a prodáváme přímo v naší provozovně.

Jablečný ocet je výživný stejně jako surovina, ze které se vyrábí (jablka). Obsahuje kyselinu octovou, vitamíny, minerály, aminokyseliny, hořčík, vápník, draslík, fosfor, chlor, síru, železo, sodík, křemík, vitamín A a B komplex, vitamín E a betakaroten. Takže se mimo jiné hodí i při nedostatku minerálů a jako všeobecně povzbuzující prostředek. Zlepšuje rozklad a vstřebávání vápníku a je doporučován pro posílení nehtů a zubů a při řídnutí kostí. Jablečný ocet dříve doporučoval na vysoký krevní tlak, střevní infekce a napomáhá trávení. Jedna polévková lžička smíchaná se dvěma deci vody a vypitá na nalačno způsobí: Syrový (tepelně a éčkama neupravený) ocet jde přímo do střev. Střeva jsou po nočním úklidu zažívacího traktu prázdná a jablečný ocet je mimo jiné vyčistí. To se projeví účinnějším trávením a fungováním imunitního systému. Ve střevech ve střevech žijí symbiotické bakterie, které produkují obranné látky Jablečný ocet se rovněž doporučuje pro přípravu

 

Jablečný ocet Ocet

 

Nahoru na přehled

 

 

RAW jablečně - medový ocet


Aneb do vylisované jablečné šávy přidáme včelí med. Zkvasíme na alkohol a následně uložíme do stroje času. Za rok je ocet na světě. Ocet nepasterizujeme a nefiltrujeme, díky čemuž si zachovává svou přirozenou výrazně ovocnou a jemnou chuť.

Titrační stanovení určuje v tomto případě množství kyseliny octové ze vzorku. Vzorek se titruje třikrát. Druhý a třetí výsledek se zprùměruje. Výsledná hodnota je povinný údaj na etiketě výrobku. Množství kyseliny octové je úměrné množství cukru ve vstupní surovině. Titruje se desetiprocentním louhem a indikátor je fenoftalejn.

 

Náš ocet zakoupíte ve Rovněž jej zasíláme kurýrem a prodáváme přímo v naší provozovně.

 

 

Jablečný ocet

 

 

Nahoru na přehled

 

 

RAW jablečně - zázvorový ocet


Kořen zázvoru obsahuje asi 12% cukru. Proto jej do jablečného octu nepřidáváme jako ochucovadlo, nýbrž jej necháme zkvasit hned zpočátku spolu s jablečnou šťávou. Ve výsledku jak jablko i zázvor prošly fermentací. Takto vzniklý ocet si udrží všechny minerální látky surovin (draslík, hořčík, fosfor a vápník). Ocet nepasterizujeme a nefiltrujeme, díky čemuž si zachovává svou přirozenou výrazně ovocnou a jemnou chuť.

 

Náš ocet zakoupíte ve Rovněž jej zasíláme kurýrem a prodáváme přímo v naší provozovně.

 

Jablečný ocet

 

Nahoru na přehled

 

 

RAW ocet med - šípek


Složení: pitná voda, včelí med a šípek divoké rùže. Neobvyklá kombinace těchto jinak oblíbenách a žádaných surovin. Velmi dlouhá fermentační doba je zpùsobena velkým podílem šípku. Ve výsledku je sytě zabarvený medovou barvou, octová chu ( jak jinak) a medová vůně. Přidejte malé množství do ovocného salátu a ochutnejte.

 

Náš ocet zakoupíte ve Rovněž jej zasíláme kurýrem a prodáváme přímo v naší provozovně.

 

 

Nahoru na přehled

 

 

Rýžový ocet

Rýžový ocet se vyrábíme z fermentované rýže v Ostrožské Nové Vsi (Zlínský kraj).
Nejvíce je používaný v asijských zemích, jako je Korea, Vietnam, Japonsko a čína. Zatímco každá z těchto zemí má trochu jiné verze rýžového octa, základní složky jsou stejné. Rýžový ocet je méně kyselý než ocet lihový nebo ovocný, a proto se častěji používá v kulinářských aplikacích. Přináší přirozenou chu nìkterým potravinám a pokrmùm, takže je často přidáván ke konkrétním pokrmům, jako je například sushi. Chuť tohoto octa pozvedne i vaše saláty, salátové dresinky, je vhodný k ochucení zeleninových příloh dokonce i masa
Dodává pokrmům neotřelou chuť a hlavně bez nežádoucích kalorií. Po staletí se rýžový ocet v Japonsku s oblibou používá jako tonikum na játra. Předpokládá se, že zvyšuje detoxikační účinky tohoto orgánu a zajišťuje jeho normální funkci.

Nahoru na přehled

 

 

Meruňkový ocet

Připravte se na intenzívní chuťový zážitek.
K výrobě tohoto úžasného ovocného octa používáme pouze pečlivě vybrané ovoce. Díky tomu je meruňkový ocet ovocný, svěží se silným ovocnám aroma. Získává se ze šťávy zralých meruněk a osvědčuje se jako nepostradatelné koření při přípravě pokrmů z Dálného východu. Obzvláště dobře ladí s kořením jako kari, kurkuma, kardamom a zázvor, ze sladkokyselého vepřového či drůbežího masa udělá opravdovou lahůdku a najde své uplatnění i v dezertní kuchyni - například pro rafinované dotvoření dezertů s meruňkou. Pokud chcete obdarovat přátele nebo příbuzné něčím speciálním, pak je láhev naplněná tímto lahodným ovocným octem dobrou volbou. Již naši předkové přísahali na pravidelné octové pitné kúry, které nyní opět zažívají renesanci. Při výrobě meruňkového octa procházejí plody dvěma procesy, až nakonec skončí v elegantní láhvi: Nejprve dojde k přirozené fermentaci, při které se cukr v ovocné šťávě přemění na přírodní alkohol. Ve druhém kroku, druhé fermentaci, se alkohol nakonec přemění na kyselinu octovou. Obě fermentace se odehrávají ve stroji času nastavemém na patnáct a více měsíců. Nebuďte tedy překvapeni, když v láhvi s octem najdete nějakou usazeninu. Je to přirozené a dokonce je to známka vysoké kvality produktů Karotkin.

Nahoru na přehled

 
 KAROTKIN – dodavatel produktù ze Slovácka - česká republika.
© 2011 GAPROJEKTY