Moravská hořčice


Když smícháte rozemleté semena hořčice s vodou spustíte enzymatický proces. Výsledkem je výrazná štiplavost a ostrá chuť. Ostrost zmírníme přidáním kyselé látky, která enzymatický proces zastaví. Složení nahrubo rozemleté černé a bílé hořčice je doplněno vinným octem a červeným vínem.

 

E-shop

Hořčice Karotenka


Pod tímto názvem se skrývá malý experiment. Při výrobě hořčice použijeme částečně čerstvou karotkovou šťávu místo vody. Vznikne tak plnotučná hořčice s beta – karotenem, který v syrovém stavu obsahuje vitamín A. Samotná karotka nemá výraznou chuť a jediným odlišným prvkem je její oranžová barva. Nečekejte, že tato hořčice má nějaké léčebné účinky, prostě tímto výrobkem chceme spolupracovat s přírodou.

 

E-shop

Česneková hořčice s bylinkami


Je vyrobená dle vlastního receptu za použití surovin od lokálních pěstitelů. Čerstvá saturejka, tymián a rozmarýn jsou doplněny česnekem z letošní sklizně. Dobrý základ je doplněn jablečným octem vlastní výroby . Zbývá ještě troška soli, dále fruktóza a konečně pomletá hořčice. Už jste ji ochutnali?

 

E-shop

Plnotučná hořčice


Ať už si dáváte na talíř jakoukoli hořčici, její základ je vždy stejný: patří do něj hořčičné semeno, sůl a ocet. Samotné semeno pak určuje pálivost a chuť pochoutky. Semena bílé hořčice jsou jemnější, méně výrazná a vyrábí se z nich oblíbená tuzemská plnotučná hořčice. Chuť hořčičných semínek má na svědomí zejména enzym myrosináza, který ostře pikantní chuť a zajímavou vůni hořčičné silice aktivuje stykem s vodou. Plnotučná je základních druh hořčice, který je v naší kuchyni nejčastěji používán. Je světle žluté barvy a sladkokyselé chuti.

 

E-shop

 

Kremžská hořčice


Ať už si dáváte na talíř jakoukoli hořčici, její základ je vždy stejný: patří do něj hořčičné semeno, sůl a ocet. Samotné semeno pak určuje pálivost a chuť pochoutky. Ze směsi semen černé a bílé hořčice se vyrábí kremžská hořčice, která se konzumuje jen v Česku a v Rakousku. Na celkové spotřebě má menší podíl, nepřibarvuje se vůbec a díky vyššímu procentu cukru je nasládlá. Semena černé hpřčice jsou hruběji drcená.

 

E-shop

 

 
 KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika.
© 2011 GAPROJEKTY