26.02. 2024 STRÁNKU S RECEPTY PŘIPRAVUJEME
Salát z květáku.
Dva malé květáky. Zálivka: ⅛ l vody s octem, špetka cukru, lžíce hořčice, 4 lžíce hořčičného oleje, sůl.
Květák vaříme v horké osolené vodě 10 minut. necháme okapat, rozebereme na růžičky, dáme do mísy a zalejeme zálivkou.
Nahoru na přehled Přejít do eshopu
Mrkvový salát vařený.
1 kg mrkve, jedna cibule, zelená nať (pažitka, petrželka). Zálivka: 5 lžíc hořčičného oleje, ⅛ l vody s octem,
Mrkev nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme odkapat, na misce posypeme sekanou cibulí, petrželkou a přelijeme zálivkou.
Nahoru na přehled Přejít do eshopu
Pikantní naložený salát z bílých ryb.
Můžete použít jakýkoliv druh bělomasé ryby. Jídlo je vhodné jako předkrm na párty.
Suroviny na přípravu 6 - 8 porcí.
- 450g nakrájených filet 2,5 krát 2,5 cm² z bělomasé ryby dle vlastního výběru.
- 1 malé rajče, nakrájené na kousky, 1 lžíce posekaného čerstvého koriandru, Osmažená houska.
- 1 lžíce posekaného čerstvého koriandru.
- 6 - 8 citronových plátků jako obloha.
MARINÁDA
- ¾ šálku bílého vína, ½ šálku vinného octa, ¼ šálku hořčičného oleje.
- 6 pórků s pokrájenou natí, 1 nasekaná pálivá paprika, (dochutit tymián, sůl, pepř, koriandr).
- Rybu vložte na pekáč. (Syrová ryba se snadněji krájí, když je částečně zmrazená.)
- Připravte marinádu: v rendlíku vše rozmíchejte a přiveďte směs k varu. Potom zmírněte teplotu a pod pokličkou minutu vařte.
Nahoru na přehled
Základní bramborový salát.
Tento salát dokáže přivést k dokonalosti každé grilování nebo piknik.
Suroviny na přípravu 6 - 8 porcí.
- ¼ hrnku olivového oleje meno netučné majonézy.
- 1 lžíce naší plnotučné hořčice.
- 1 lžíce citronové šťávy.
- ½ lžičky tabasca, ¼ lžičky soli, drcený černý pepř na dochucení, 1 stroužek česneku (nepovinný).
- ⅛ kg červených neoloupaných brambor.
-
-
- Smíchejte všechny přísady na zálivku a nechte stranou.
- Uvařte brambory doměkka a ještě teplé je nakrájejte na kostičky.
- Brambory polijte zálivkou a protřepejte. Nechte salát vychladit.
- Do salátu můžete přidat podle vlastní chuti i další přísady, jako je cibule,vejce na tvrdo,
ředkvička, zelená paprika, nakládané okurky nebo olivy.
Nahoru na přehled
Asijský dresink
Tento dresink můžete použít na marinování kuřesího a hovězího masa, ochucení zeleniny před pečením v troubě, nemusí být nutně použit na salát.
Změňte poměry a experimentujte s receptem. Pikantnější dresink může být skvělou omáčkou na hovězí nudličky nebo nálepky na hrnce; česneková verze je skvělá rybí marináda na pečenou rybu.
Preparát dobře vydrží v lednici až týden, takže pokud chcete mít po ruce více, jednoduše zdvojnásobte množství a uložte do označené dózy v lednici.
Suroviny na přípravu osmi porcí.
- ¼ šálku rýžového octa.
- 1½ lžíce sójové omáčky.
- ¾ šálku hořčičného oleje nebo řepkového oleje.
- Dvě lžíce sezamového oleje
- ¾ lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- ¾ stroužku česneku, špetka pálivé papriky, chilli a pepř dle chuti.
Ingredience rozmixujte deset sekund nebo je rozšlehejte, dokud se nespojí.
Přendejte do skleněné mísy a nechte 30 minut odstát, aby se chutě propojily.
Těsně před podáváním zálivku dobře prošlehejte.
Nahoru na přehled