26.02. 2024 STRÁNKU S RECEPTY PŘIPRAVUJEME

Salát z květáku.

Dva malé květáky. Zálivka: ⅛ l vody s octem, špetka cukru, lžíce hořčice, 4 lžíce hořčičného oleje, sůl.
Květák vaříme v horké osolené vodě 10 minut. necháme okapat, rozebereme na růžičky, dáme do mísy a zalejeme zálivkou.

 

Nahoru na přehled

Mrkvový salát vařený.

1 kg mrkve, jedna cibule, zelená nať (pažitka, petrželka). Zálivka: 5 lžíc hořčičného oleje, ⅛ l vody s octem,
Mrkev nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme odkapat, na misce posypeme sekanou cibulí, petrželkou a přelijeme zálivkou.

 

Nahoru na přehled

Pikantní naložený salát z bílých ryb.

Můžete použít jakýkoliv druh bělomasé ryby. Jídlo je vhodné jako předkrm na párty.
Suroviny na přípravu 6 - 8 porcí.

  • 450g nakrájených filet 2,5 krát 2,5 cm² z bělomasé ryby dle vlastního výběru.
  • 1 malé rajče, nakrájené na kousky, 1 lžíce posekaného čerstvého koriandru, Osmažená houska.
  • 1 lžíce posekaného čerstvého koriandru.
  • 6 - 8 citronových plátků jako obloha.

 

MARINÁDA
  • ¾ šálku bílého vína, ½ šálku vinného octa, ¼ šálku hořčičného oleje.
  • 6 pórků s pokrájenou natí, 1 nasekaná pálivá paprika, (dochutit tymián, sůl, pepř, koriandr).

 

  • Rybu vložte na pekáč. (Syrová ryba se snadněji krájí, když je částečně zmrazená.)
  • Připravte marinádu: v rendlíku vše rozmíchejte a přiveďte směs k varu. Potom zmírněte teplotu a pod pokličkou minutu vařte.

 

Základní bramborový salát.

Tento salát dokáže přivést k dokonalosti každé grilování nebo piknik.
Suroviny na přípravu 6 - 8 porcí.

  • ¼ hrnku olivového oleje meno netučné majonézy.
  • 1 lžíce naší plnotučné hořčice.
  • 1 lžíce citronové šťávy.
  • ½ lžičky tabasca, ¼ lžičky soli, drcený černý pepř na dochucení, 1 stroužek česneku (nepovinný).
  • ⅛ kg červených neoloupaných brambor.

 

  • Smíchejte všechny přísady na zálivku a nechte stranou.
  • Uvařte brambory doměkka a ještě teplé je nakrájejte na kostičky.
  • Brambory polijte zálivkou a protřepejte. Nechte salát vychladit.
  • Do salátu můžete přidat podle vlastní chuti i další přísady, jako je cibule,vejce na tvrdo, ředkvička, zelená paprika, nakládané okurky nebo olivy.

 

Asijský dresink

Tento dresink můžete použít na marinování kuřesího a hovězího masa, ochucení zeleniny před pečením v troubě, nemusí být nutně použit na salát. Změňte poměry a experimentujte s receptem. Pikantnější dresink může být skvělou omáčkou na hovězí nudličky nebo nálepky na hrnce; česneková verze je skvělá rybí marináda na pečenou rybu. Preparát dobře vydrží v lednici až týden, takže pokud chcete mít po ruce více, jednoduše zdvojnásobte množství a uložte do označené dózy v lednici.
Suroviny na přípravu osmi porcí.

  • ¼ šálku
  • 1½ lžíce sójové omáčky.
  • ¾ šálku hořčičného oleje nebo řepkového oleje.
  • Dvě lžíce sezamového oleje
  • ¾ lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ¾ stroužku česneku, špetka pálivé papriky, chilli a pepř dle chuti.

 

Ingredience rozmixujte deset sekund nebo je rozšlehejte, dokud se nespojí. Přendejte do skleněné mísy a nechte 30 minut odstát, aby se chutě propojily. Těsně před podáváním zálivku dobře prošlehejte.

 

 
 KAROTKIN – dodavatel produktù ze Slovácka a Bílých Karpat - česká republika.
© 2011 GAPROJEKTY