Co je kokosový ocet?

  24. 08. 2023.

Kokosový ocet vyrábime v Ostrožské Nové Vsi pomalou metodou z vody, kokosové dužniny, kokosové vody, fermentovaného kokosového škrobu a maniokového škrobu. Kokosový ocet se obecně fermentuje 8-12 měsíců. Během fermentačního procesu produkuje kokosový ocet probiotika neboli druh živého mikroorganismu, který může mít dobrý vliv na zdraví střev. Je jemnější, a proto se snáze a lépe užívá než například jablečný ocet. Kromě toho obsahuje také dobré živiny pro zlepšení imunitního systému. Chcete-li jej použít, můžete pít přímo každé ráno, smíchejte 1 lžíci kokosového octa s 1 lžící vody abyste získali detoxikační účinky. Kokosový ocet lze použít da marinád, dresinků, omáček a receptů na nakládání. Taky se výborně se hodí do salátů s tropickým ovocem. Chcete-li vylepšit své recepty, náš kokosový ocet je důvěryhodnou volbou, která do každého kulinářského výtvoru vnese dotek autenticity a chuti.

Recept: Filet z tresky s kokosovým mlékem a zázvorem

Rybí filet opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Poté osolíme, promícháme s kokosovým octem a necháme 20-30 minut louhovat. Poté ocet slijte. Mezitím si oloupeme zázvor a nakrájíme ho najemno. Nakrájejte chilli a rajčata, stejně jako cibuli. Všechny komponenty včetně kokosového mléka smíchejte s rybou a nechte asi 15 minut louhovat. Dochuťte solí a ozdobte pěkně koriandrem.
 

zpět na aktuality

 
KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika
Miloš Gavala,  +420 773 103 008,   info@karotkin.cz
© 2011-2024 GAPROJEKTY