AKTUALITY

     1.04.2024.  

Matka nebo SCOBY?.

Příspěvek k objasnění rozdílných vlastností octové matky a kombuchové matky. více...

 

     26.02.2024.  

Několik receptů.

Zálivky, saláty, dresinky s využitím našich speciálních octů, hořčic a olejů. více...

 

     09.09.2023.  

Použití Kokosového octa.

více...

 

     24.08.2023  

Výhody rýžového octa pro zdraví?

Použití rýžového octa? více...

 

     04.04.2023  

Jak vařit s hořčičným olejem pro maximální přínos pro zdraví?

Jaká jídla a recepty se připravují s použitím hořčičného oleje? více...

 

     16.02.2020  

Enzym - živý dělník v našem těle

 

     02.02.2020   Ochucené hořčice

Klikvová, valašská, jablečná , česneková nebo medová se zázvorem.

Hořčice na jiný způsob. Jak chutnají švestky smíchané s jablečným octem, medem, hořčicí po jednom měsíci? více...

 

     25.01.2020   rýžový ocet

Do výroby připravujeme rýžový ocet

Již od srpna 2019 připravujeme výrobu rýžového octu. Rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže nebo rýžového vína. Jeho chuť je spíš sladší než klasický ocet a také jemnější. více...

 

     04.10.2019   Kyslarka

KYSLARKA

Znovuobjevený nápoj našich předků. Je zásaditý, jeho příprava je velmi jednoduchá. více...

 

     02.02.2019  

Kolik druhů octu máte v kuchyni?

Používejte a poznávejte ochucené octy.... více...

 

     02.02.2019  

Není ocet jako ocet

Jak označují jablečné octy podle výrobních surovin za mořem.... více...

 

     26.12.2018   Kvasná zátka

Návod na výrobu kvasné zátky.

Jednoduchá a funkční kvasná zátka zabudovaná do víka od sudu.... více...
     13.05.2018  

Nově v nabídce meruňkový ocet.

Ovocné octy Ovocné octy jsou určeny k pití, podobně jako sirupy. Ocet naředíte vodou a vypijete. Je možné přisladit nápoj trochou medu. Oproti nápoji se sirupem je však tento zásaditý. Octový nápoj je dobré pít ráno půl hodiny před snídaní. Dostane se rychle do trávicího ústrojí a protože je to ocet – čistí stěny střeva.
     05.11.2016  

Aktuality nových stránkách.

Další příspěvky z výroby octů, hořčic a ostatních produktů jsou nyní na facebooku.
     28.10.2012  

Dá se nakupovat zdravě, a přitom levně?

Odborníci na zdravou výživu a životní styl se jednohlasně shodují v tom, že na jídle by se šetřit nemělo. Ale i když nemáme kdovíjaký rozpočet, neznamená to, že nemůžeme jíst zdravě. Kromě toho, že budeme zkoumat složení jednotlivých výrobků, měli bychom se také naučit hledat správná místa, kde se dají pořídit vždy čerstvé potraviny. Kvalitnější potraviny jsou navíc výživově hodnotnější, stačí jich tedy míň. Jestliže se navíc budeme držet sezónních výrobků a naučíme se je doma zpracovávat sami, můžeme mít vyhráno.
celý článek...
     12.07.2012   Jen co ministerstvo zemědělství spustilo web o nejakostních, falšovaných a nebezpečných potravinách, začala se stránka plnit produkty, na které si mají spotřebitelé dát pozor. Potraviny na pranýři - seznam nejakostních, falšovaných a nebezpečných potravin. odkaz na stránky...
     23.03.2012  

CO TO VLASTNě ŽEREME ?

odkaz na článek...
     07.03.2012   Do naší nabídky zařazujeme nové produkty: Zarazická šunka (řeznictví Lukáš), balená hlíva ústřičná (Blatnička), chlazený pstruh, Javornická čabajka, Velický bůček a Velická klobása (řeznictví Lajza).
     23.02.2012   Českou stravou k rakovině tlustého střeva. Další článek o stravování, kde blogger doporučuje a zároveň varuje... celý článek...
     16.02.2012   Kofola jako jeden z prvních výrobců chystá do svých nápojů použít jako sladidlo stévii. celý článek.
     08.02.2012   Stát vydá za reklamu značky Klasa 327 milionů. Podle výrobců zbytečně. Sice více lidí u nás ale i v sousedním Rakousku se zajímá o původ potravin. Jsou však české potraviny lepší než zahraniční? celý článek...
     28.12.2011   Bambusové výhonky - specialita asijské kuchyně. Vzhledově jsou srovnatelné chřestu, chuťově s kukuřicí. Komerční výhonky konzervované či mražené jsou k mání po celý rok, ale čerstvé mají daleko lepší chuť. Sklízí se od listopadu do února (zimní sklizeň) a v měsících březen - duben (jarní sklizeň). Nedají se jíst syrové, před použitím je třeba je oloupat a uvařit v nezakrytém hrnci.
     15.11.2011   Stevia rebaudiana - přírodní sladidlo - je v EU konečně povolena. Dlouholeté snahy o povolení prodeje a používání tohoto sladidla bez kalorií bylo v minulých dnech korunováno úspěchem. celý článek...
 
KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika
Miloš Gavala,  +420 773 103 008,   info@karotkin.cz
© 2011-2024 GAPROJEKTY