Připravujeme do výroby rýžový ocet.
25. 01. 2020.Když jsmem na trh v roce 2015 dodal první šarže jablečných octů, následující zpětná reakce byla... "Kdy uděláte i rýžový ocet.." Uběhly čtyři roky zkušeností s výrobou octů a nastal čas pustit se do výroby rýžového. Informace jak začít jsem nalezl v knihách nebo na internetu - např. stránky Zkvašeno obsahují množství návodů, jak zpracovat a uchovávat potraviny fermentací. Doporučuji vám na tuto stránku nahlédnout.
Začal jsem v srpnu 2019. Vždy bylo zpracováno malé množství rýže tak 250g. Zkoušel jsem loupanou, neloupanou rýži, vařit nebo pomlet. Byly to dva (možná i tři) kroky vpřed a
krok půlkrok zpátky.
K dnešnímu dni již dozrává první várka octu. Je zatím syrový a za přibližně za další čtyři měsíce bude hotov. Následně do obchodů půjde rýžový ocet vyrobený na Slovácku. O tom ale v
dalším příspěvku.