Připravujeme do výroby rýžový ocet.

  25. 01. 2020.

Rýžový ocet Když jsmem na trh v roce 2015 dodal první šarže jablečných octů, následující zpětná reakce byla... "Kdy uděláte i rýžový ocet.." Uběhly čtyři roky zkušeností s výrobou octů a nastal čas pustit se do výroby rýžového. Informace jak začít jsem nalezl v knihách nebo na internetu - např. stránky Zkvašeno obsahují množství návodů, jak zpracovat a uchovávat potraviny fermentací. Doporučuji vám na tuto stránku nahlédnout.

Začal jsem v srpnu 2019. Vždy bylo zpracováno malé množství rýže tak 250g. Zkoušel jsem loupanou, neloupanou rýži, vařit nebo pomlet. Byly to dva (možná i tři) kroky vpřed a krok půlkrok zpátky. K dnešnímu dni již dozrává první várka octu. Je zatím syrový a za přibližně za další čtyři měsíce bude hotov. Následně do obchodů půjde rýžový ocet vyrobený na Slovácku. O tom ale v dalším příspěvku.

 

zpět na aktuality

 

 
KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika
Miloš Gavala,  +420 773 103 008,   info@karotkin.cz
© 2011-2024 GAPROJEKTY