Hořčice trochu jinak.
25. 01. 2020.Při prvním pokusu namíchat hořčici s jablečných octem jsem byl překvapen jemnou chutí – prostě není ocet jako ocet. A tak vznikl nápad vyrábět hořčice. Nechtěl jsem však dělat plnotučnou či kremžskou a psát k tomu klišé….poctivá domácí hořčice vyrobená bez konzervantů…..apod. Věděl jsem, že v Itálii dělají hořčice s kousky ovoce, jenže sušeného. Já jsem chtěl syrové. První hořčice byla česneková, po ní jahodová, ale tu již nevyrábím. Následuje valašská, medová se zázvorem a nakonec jablečná. Hořčice míchám dle předchozích šarží. Při míchání se nelze spoléhat na chuť – hořčice velmi silně pálí. Chuťově stabilizovaní bude až po třiceti dnech, teprve potom si dělám další poznámky do výrobní knihy pro další šarži.
Tipy na použití ochucených hořčic:
- Jsou vhodné jako příloha k masu, uzeninám a sýrům.
- Přidáním oleje do hořčice vznikne dresink - do čerstvých ovocných a zeleninových salátů.
- Marinování masa před pečením a grilováním. Doporučuji česnekovou nebo med-zázvor.
- Příroda - volně rostoucí rostliny