Hořčice trochu jinak.

  25. 01. 2020.

Při prvním pokusu namíchat hořčici s jablečných octem jsem byl překvapen jemnou chutí – prostě není ocet jako ocet. A tak vznikl nápad vyrábět hořčice. Nechtěl jsem však dělat plnotučnou či kremžskou a psát k tomu klišé….poctivá domácí hořčice vyrobená bez konzervantů…..apod. Věděl jsem, že v Itálii dělají hořčice s kousky ovoce, jenže sušeného. Já jsem chtěl syrové. První hořčice byla česneková, po ní jahodová, ale tu již nevyrábím. Následuje valašská, medová se zázvorem a nakonec jablečná. Hořčice míchám dle předchozích šarží. Při míchání se nelze spoléhat na chuť – hořčice velmi silně pálí. Chuťově stabilizovaní bude až po třiceti dnech, teprve potom si dělám další poznámky do výrobní knihy pro další šarži.

Tipy na použití ochucených hořčic:

  • Jsou vhodné jako příloha k masu, uzeninám a sýrům.
  • Přidáním oleje do hořčice vznikne dresink - do čerstvých ovocných a zeleninových salátů.
  • Marinování masa před pečením a grilováním. Doporučuji česnekovou nebo med-zázvor.
  • Příroda - volně rostoucí rostliny

 

 

List výrobku

 

 
KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika
Miloš Gavala,  +420 773 103 008,   info@karotkin.cz
© 2011-2024 GAPROJEKTY